Pages

Sunday, August 14, 2011

saya suka online shopping

as im blogwalking this night suddenly, aku jumpe giveaway yang memang sangatlah dahsat hadiahnye. memang berbaloi tahap lapanbelas. but, pemenang bukan lah random ye..korang tawu tak GAni dari siapa. tada.....


gempak tak gempak tak.? gempak kan.?so kalo nak tawu lebih lanjut dan mendalam, sila klik link diatas itu yea.
ok, aku nak cita sikit asal suka online shopping ni even kedai merata ceruk korang boleh jumpa.terutamanya kat belah belah KL sana tu dengan adanya uptown  yang jam dua tiga pagi orang barang. huh, buat ape nak susah susah kan.?

@ aku suke sebab barang yang dijual murah tetapi CANTIK..aku paling suke beli baju..becoz senang nak tengok yang mana berkenan. aku tak kata kat kedai tu susah., tapi kadang kadang cantik tapi harga, phewww untuk student macam aku yang xde pendapatan rase nak pengsan.^_^..biasala, kedai ni nak bayar sewa lagi.macam macam lah kan.

@ aku boleh usya lama lama sampai aku puas hati..barang yang nak pakai mestila kena sesuai dengan kita kan. cuba tengok kat kedai, dia punya pekerja dok ikut kita ke hulu ke hilir sampai naik rimas nak usya lama lama.

@ then bila bila masa pun aku boleh membeli belah. tengah mlam pun, just put the comment and isi order form so esok tuan butik mesti akan reply kan. xkire la, kalo baru celik mata terus nak menghadap laptop pun korang dah boleh bershopping macam macam barang.

@ save energy, sebab apa.?xpayah nak berjalan sampai ketaq lutut, tambah bulan posa camni.fuhh, penat oi,,,penat.korang perlu kuar untuk bank in je kan sekaligus jimat masa tambah tambah for student u yang mmg busy je memanjang. haih, budak kos kos kritikal apatah lagi.contah kat sini, aku penah jugak beli perfume online hari dia cakap dah anta, tup tup esok dah dapat barang.express ohh.. so, online shopping is the best.

@ the quality is so important. kalo online kite boleh tanya macam macam kat owner sampai dia naik menyampah dengan kita. HAHA. tapi mostly owner mmg sporting belaka and kita as the customer yang selalu guna prinsip customer is always right jagn la nak mengada cerewet sana sini.* maaf kerana lari topik sebentar (: ,kalau kat kedai taukeh kadang kadang xde kan. so only pekerja dia je yang manage. korang taw la, ada sesetengah bukan nye tawu sangat.lastly, kita salah beli kita yang merana. duit terbang barang xboleh guna.rugi kan kan.?

kadang kadang ada jugak orang menipu. cakap je jual barang, bila dah order , duit dah bayar tapi barang xsmpai..so.you need to be alert ye..yang aku penah dengar ada satu peniaga yang jual contact lens, customer marah marah sebab barang xsmpai. tapi nak wat macam mana. nak dapt balik duit. memang kirim salam jelah kan tipah..

so,adela sedikit tips yang aku rasa berguna walaupun sikit je.

~ korang pergi menyemak jadi stalker kat wall dia sekejap. usya usya comment orang. example, kalo ade yang comment " thanks kak, barang dah sampai. cantik sangat" so itu salah satu prove la memang owner dah anta barang.kan.? atceli nak cakap tengok feedback customer lain okeyh.

~ jagan lupa mintak no telefon dia. maklumla kadang kadang benda remeh ni kita lupa. nak berhubung guna fb je, karang FB dia dah deactive korang nak cari dia kat mana, susah kan. so the better if e got a phone number.

~ lastly, pastikan korang dapat tracking number yang betul if guna pos laju tuh. buakn ape, in one case, customer ce dekat pejabat pos tracking number xezist ponn.walaweh, kena tipu lah tuu..



maaf kerana terpaksa membesarkan tulisan ini. aku kesian dengan kak butikpink sampai mata dia dah jadi macam -----> @_@ .maaf kakak comel saye baca ini di status FB. hehe (:

oh ya.lupa pulak,meh sini nak tunjuk penaja yang gempak yang boleh buat korang pitam sekejap.



Shawls & Inners by butikpinkku

Kaen Pasang by Butik MyRania

Baby apparel & Cosmetics by LovelyOne Shop

Tudung Denim by Mazniza Othman's Shop

Lens dan Handbag by Bifa's Collection


Lovely Clutch by Islamio Paradise
MAC Cosmetics by Styleholic Chick




Pin Comel by Kitty Shawl

Accessories by Midfashion Shop

Accessories by NURWIYAH COLLECTION
so, nak tag rakan rakan blogger ye..



ok.done.selamat bershopping online sume.nites.ADIOS!



tenkiu moshi moshi :))

6 comments:

aten qylah said...

thanks tag aten.t aten join.best gila hadiah dia,hee

♥cik siti♥ said...

taw xpa..join jgn xjoin okeh..

butikpinkku@gmail.com said...

thanks again tau join.. GA close 15hb nih.. 17hb Ogos, 6 pg fara announce winner kt blog taw..

ps: sila2 lah tempek banner butikpinkku taw~ muaxx~ XOXO..

♥cik siti♥ said...

ok..will do it.:))

fiQ'Ra said...

http://fiqracake.blogspot.com/2011/09/contest-im-proud-to-be-muslimah.html

Diera Tekikushika said...

ohh my ! so u must spend ur time to look up our product ! never regret. come get something form us ! http://twynzshophouse.blogspot.com/