Pages

Wednesday, December 14, 2011

why im here ,Pharmacy. =,=

supposely i love to be pharmacist soo much! but aku tak penah terfikir this cos is really tough. gosh! ok, dulu mmg aku rajen ckit but now aku dah malas bnyak. boleh tak.? final mmg dah dekat tapi aku xpenah lagi deactivate fesbuk and even aku akan o9 every single day utk menghadap muka buku yg sememangnya xda apa sangat pun..ah, bilakah aku nak studiiii!

* nobody can help you instead of urself* 

ok aku pn tawu tu, im not tooo stress yet. haha, karang dah stress padan muka ko. buwek! :P ok aku terasa malas gila nak studi sekarang even sebelah aku note fisiologi yg menggunun oh dem ! sambil makan lollypop perisa anggur ni, aku rasa dah lama dah aku tak menaip kat sini. this is my 100 post. sila buuuu sebab mmg sikit di plus dengan entry yang mengarut. 

Guys overthere, aku nak encourange korang ambik farmasi yang bessss ni..susah tapi bes. then campur dengan kerajinan so finally = success ! okeh, this is my angan2 jer. it was just my beginning for this long journey. cik Siti Saadah, the future Pharmacist 2015. perhaps so. InsyaAllah.:) to all bloggie, do pray for me for my final! ah siyes cuak..nite peeps.^-^


p/s : this is not about my regret taking this course, but to regret about my kemalasan yang melampau disini.!
        Aku nak berubah,Ya Allah,bantulah hambamu yang lemah ini.

ameeeeenn
:)

tenkiu moshi moshi :))

Thursday, October 13, 2011

a lonngggg journey...

helo peeps. long time not c n of cos long time not having any update. miss me.? dont say yes becoz i'll blushing right now. muehehee..:D a lot of story happen in my first month here, in UM.. of course so many experiance too..haha im too formal kann.? oklah, xperlu aku nak cakap bi segala sebab aku mmg xtererr pun mcm hampa semua. nak kata bi band 5 mmg jauh laaaa.haha. apa kena mgena entah.

how um Pharmacy.? enjoy it.? oh, aku je enjoy atceli...tapi sbnarnye tough okeyy.. haih, belaja aku rasa mmg dah bnyak, note pulak dah betimbun kalo nak total up sume tapi aku.?guess what,? aku xbergerak- gerak lagi. waa..dulu aku xmacm nii. tapi.? oh.time change us. perlu ke aku pgg kata kata tuh.? macam xwajar je kan..aku pn xtawu ape yg aku cakap ni. T_T.

aku nak studi tapi kan, malassssssss. bnyak betul s tu kan.? mnnjukkan aku mmg tgah mals skrg ni. aku sebenarnya xsabar nk balik umahh.. bila nk deepa.seminggu tuuu. cant wait! tadi aku pegi mmbzir wet kjap pegi daftar kad KTM then mmbeli tudung 2 helai sdangkan poket macm dah pokai. astaghfirullah, sesungguhnya aku xberniat nak beli tpi bila tgok aku rasa macm, ehhhh cantik la dan kemudian terus ke kaunter utk mmbyr. apekah itu.?  mama, maaf mintak duit dan boros sikitt..T_T.. sedarlah menyesal kemudian tidak berguna.

aku pun ada tulis nama utk tarik tali for sukmum. cehh..igat aku reti sngat ke.? aku teringin nak cuba. it is new thing for me. but i thing i would'nt be choosen.  xpaa...:( agak tacing disituu..sbb melebih2 pulak orang yg boh nama kat tarik tali tu,,ei.geram aihh..!dah la. bai bai.

p/s : nakjadi Pharmacist yg hebat bukan senang..:)
tenkiu moshi moshi :))

Saturday, September 10, 2011

the reallity is

hi guys. seen i dah lamaa gila update. xdala lama mna punn.. cuma busy wehh. busy ya amat.. macam macam nak kena buat. kesana kemari.. haha.. macam cheers kolej 2 pulak.. ok im at uni. malaya now. lega sangat becoz MHS da abis. aku xtaw berapa bnyak makann aku xhadam sebab MHS. tido aku pun xcukup. haih, but its normal la kan. bilik dia best, and one i want to share is, i got best rumet..wee.. sume cos pharm jugak.

leceh gile kena tukar blok hari ni. bagai nak patah riuk tulang tulang aku disebabkan beg yang berat mcam anak gajah. sigh T_T. lepas tuh petang aku tido xsedarkan diri sampai nak masuk maghrib. wehh aku xsmyag asar lagi mase tuu.. gilaa..

oh, mase MHS tuu aku main netball but da kalah la awal2...wuhu..nmpak sgt aku ni hebat sangat kann. muahaha..aku nak puji sgt PM kitorang yang memg baikk gila..aku rase ni la MHS paling best. nak bnding gn pasu dulu sgt lain..but the worst thing is junior sume kena tipu maa sama PM.  one day, ade seorang major yang dressing like tentera. sgt2 garang. huh, aku pn naik takut..tapi aku da agak ni mst PM mcm kk12 jugak. biro disiplin mmg garang gilaa time MHS pastu tme malm last terbongkar sumee.. mcm sekarang jugak la kes tuh. mula2 aku aspect ape taw.? arap je muka hensem tapi xpenah senyum. garang pulak tuu.. tapi rupanya, hes PM too..haha. terbaikk la . atceli major is soo funny la, pndai dia snyum smpai girl2 boleh cair sekejap. tapi bukan aku laa.. aku cair kat sorang jaa.. haha*gedik sat.

aku telah menghidap sore throat yang dahsat kerana terlalu smgat cheers. haha. ok aku dah bosan bila dok dalm bilik sorang2 .sejukkkkk.. bai.
tenkiu moshi moshi :))

Tuesday, August 30, 2011

raya dan merdeka!

hai. korang. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. mungkin belum terlambat. aku terlalu busy smpai xsempat nak o9. ergh..macam2 kje aku buat.. esok merdeka pulak. so, SELAMAT HARI MERDEKA. bila dah raya, disebalik rasa gembira aku, huh jagn dok buat2 lupa. aku nak masuk u dah xlama. hey, kemon la cik siti oii..

aku sedih gile. hmm xlama dah lagi, nak tinggai kampung halaman. bukan aku rasa xsemngat nak belaja tapi aku rasa cuti yang paling sat gilaa. yeke sat.? ish penipu sangat la kann..xpa xpa. lepas ni mungkin aku busy dah xsempat nak o9. orentasi lagi.? mesti macam gilaa kan. i hate orientation T_T. dengan barang xkemas lagi. so what.? aku memang busy.aku baru beli kain felt utk buat kraf. lagi sekali aku sedih sebb xdapat buat. time is soo limit! rase macam nak ketuk pale sebab tensyen.

oh lupa! hari ahad aku pegi econsave beli barang. oh lagi sekali dugaan aku kira. i lost my purse. astaghfirullah.. aku macam dah xtahan dengan dugaan sekecil ini. bukan apa. kalo dokumen sume hilg..bila aku nak p buat ic, ?kad bank.? lesen lagi.? kerajaan bukak hari apa.? aku nak p KL hari apa.? ergh..bila fikir aku bagai nak gila lagi skali. after iftar, my dad received call from manager kat sana. Alhamdulillah, dah jumpa. syukur sangat2. .

berbalik pasal raya, oi rupanya baju aku xsama dengan dia. lebih kurang tapi xsama. dia macam bengang dia kata aku makcik sebab buta kale masa pilih baju. haih, wateve la awak.. yang penting saya sayaang kamuu.:))
gila jiwang malam2..xkesah la.ok.esok aku ada keja lagi nak buat. aku xsempat lagi nak folow balik sape2 yang dah folow. nanti taw korang.. im busnisswomen yang busy. hee. perasan kann.?

nites korang. wish me luck in university. :))



tenkiu moshi moshi :))

Saturday, August 27, 2011

nak raya pun tensyen!

eh pehal gn aku ni, mmg da bnyak hari aku stress becoz xcukup tido. hah,? bunyi  mengade je kan.? wateva la hampa nak cakap apa.aku mmg busy. mula mula aku stress dengan jpa punya borang. aku bukak asyik server error. maklumlee ramai sangat yang nak bukak kan. aku dah tensen. khamis mase tuh. so dia bukak kul 5 ptg pulak kann, cuma jumaat je lagi yang tinggal utk aku matikan setem. so, sampai malam aku tggu xde jugak.urgh stress.

pas sahur, aku o9 lagi. xboleh. haih. aku mengeluh la jugak. pehal la xboleh lagi. hari tu jumaat, taw la kan perak semua operasi pihak kerajaan akan tutup pukul 12 tgahari. oh bagai nak gilaa..aku mengantuk then sambung tido. tu pun xboleh lena. then bapak aku yang sanggup sambung pas sahur tu utk tggu benda alah tu elok. sayang abah! (: then dalam pukul 9 somethg bapak aku pggl aku..."along. cepat dah boleh bukak". huh, terkejut aku..aku pun turun bawah. terus bukak. then, kertas pulak buat hal. jpa need 80gsm. kat umah cuma ada 70gsm. sekali lagi aku rasa beban xterhingga. aku pun mandi then kuar beli kertas. balik umah, terus print dokumen.yang penting perjanjian sebb stem kena matikan..so, finish. then xsampai bbrapa minit aje pas aku abis print, server error balik. memang nasib aku sangat baik sebab perjanjian tu dah di print dengan selamatnya.. aku pun terus g pejabat tanah utk urusan mati setem. nasib la my bf da balik. so, dia la temankann..

akhirnya, aku lega kerana urusan pertama selesai. petang pulak kena pegi cari saksi perjanjian. haih, busy sungguh, ditambah petang tuu my fren ajak teman g ambik baitulmal. tehn after that berbuka dgn my bf. huh memg letih seharian. lepas berbuka, ape lagi, aku tido terus. bangun, depa dok kemas umah. so aku kena tolong lagi sampai lewat malam. aku pun tidoo dengan nyenyak sampai nak bangun sahur pun liat.


lepas subuh, aku bantai sat tido. bangun mak aku ajak kuar. malas lak sbb t nak kuar beli baju raya dgn bf. aku sempat la bsh baju ckit. kms2.. then zohor.. aku pun terus siap. masa ni cepat betul.beli baju. pilih pun lama cik abg sorang ni.. letihh letihh..akhirnya dapat jugak baju yang cun. tu pn aku yg pilih..hee. perasan kan. pastu beli tiket bas nak balik tengganu, bukan aku tapi pakwe aku. balik tu aku rase macam nak pitam. aku baring sat pastu baru smyg asar. pastu berbuka. malam ni buat kuih raya..ahhhhh.. sampai skrg aku belopm tio. mata aku macam dah pakai cawat itam.. sobs sobs  T_T..

huh, mmg penat, dah nak tido la.bai sume. mimpi indah, xsabar nak jumpe bantal yang dri tdi dok tggu..
 
tenkiu moshi moshi :))

Wednesday, August 24, 2011

Segmen Tambah Follower : Edisi Kuih Raya

!                                                                             LUNA LANUN !

ok. nampak dak banner ni..mesti kenal kan cik luna lanun..ok, masuk ke site ini lunalanun.. hari ni rajin nak menghapdet belog..tapi xda cita menarik pun..saja join segmen.muehehe..ok, u follow me,aku follow balik. em, then commen lew kalo sudi yea..okeh. (: 

oh, lupa nak habaq, kuih rayaa yang paling aku sukaa , kuih cronflake yang rangup dan lazat sekali..


ok, tiap tahun mesti wajib buat. tengok la cepat. mesti terliur kan kan...ok done!

p/s : do follow me blogger (:

tenkiu moshi moshi :))

Monday, August 22, 2011

kerana DOODLE sebijik.

assalamualaikum, hai hai hai..nak tawu x rini aku dah buat doodle yang kiut tuhh..ntah la aku tengok ramai benauu yang gila gila doodle tuh. so, ape salah nye kan aku buat satuu.. lawa ke.? haha, compem 99% xlawa langsung. ni kan first try. haih, kawan sanggup sengkang mata sedangkan orang lain dah lena tidoq..bukan sebab tido lambat, tapi orang lain suma tido awai aih hari ni,, tinggai la aku sorang2..ah, lantak lah. aku nak buat dodoi ni jugak.

eh korang atwu dak dodoi gn doodle ni xsama. memang sebutan lebih kurang ja.. tapi, xsama naa.. dodoi tuu yang gelap gelap liat liat orang selalu makan time raya, masa nak raya  belambak lambak juai kat tepi jalan tambah pulak malam raya, lelong sini sana. eh pahai pulak cakap pasai dodoi,. ni nak cita doodle pulak, aku xtaw la binatang yang comei ni datang dari mana tapi sejak du menjak ni, aku bukak belog tengok ja dashboard aku, mesti ada ja habaq pasai doodle, GA la, orang bagi la. buat seniri la.. mula mula aku pikiaq jugak la, ha.. doodle ni minatang peliks apa pulak dah. hari ni aku baru rasa nak tawu. tudia, rupanya katun yan depa dok decorate comei comei. ada yang blushing sana sini. geram ,geram aih kawan dok tengok,

so, malam malam bila tv sampai dah xdak cita nak tengok, fb pulak macam bosan ja.. so aku pun try la buatt.  mula mula edik nak buat una photoshop. bajett teror sangat kan.. then, x jadi. pastu baru la pala otak dok pikir, ish awat x google ja..=_= aku pun google la.. tengok tengok , la depa guna paint ja. rasa nak bunuh diri pun ada. apala nasib malam malam cenggini..so, ape kesimpulan dia, kita nak belajaq kena ada cikgu la..(:

dah banyak aku merepek macam macam, doodle aku xtunjuk pun lagi. hampa jangan terkejut pulak taw..tadaaa


muahahaha. doodle paling buruk kat alam semesta. xpa. esok nak cuba lagi. sekarang nak tido esok nak bangun sahur. nite hampa. bai.

tenkiu moshi moshi :))

Thursday, August 18, 2011

miss him fullstop!

lalalalalala.~


.pretending im happy.


 i have to say sorry,


 a BIG sorry..


 i miss u and,


 gonna love u till end.

felling like hell when people we love doesnt love us anymore
T_T

Love Quote
perhaps

tenkiu moshi moshi :))

Segmen Promosi Blog 500 Follower ke Bawah

korang, jom join lagi. kali ni nak promosi blog pulak.. e. xmalu. ! suke hati la. korang sile folow klo sudi..hehe



segmen ini dibawa khas oleh : neracaparadigma

so, interested. klik name itu ye..
 let me introduce myself. im siti saadah. panggil je saadah. nak panggil siti. ? ikut sukaa. but aku nak korang tawu yang panggil siti cuma cku driving je.. hobi, suke menulis kot..hehe..em itu je kan.?nak tawu lebih korang boleh tnye sendiri..haha.


tenkiu moshi moshi :))

RAMADHAN GIVEAWAY!


join give away pagi2 ni..:)) sape yang xjoin sila join sekaran.muehehe

sila left klik : http://iniwootwoot.com

tenkiu moshi moshi :))

GA butik pinkku

thanks to kak fara becoz choose me as one of the winner. lucky! even dapat price discount rm 10 je. but, sape nak bagi kan. lepas ni boleh la beli tudung raye..hee...
tenkiu moshi moshi :))

sigh

people always make mistakes,
 and im the one.
 im not perfect.
hey,
im weak, nope, strong!
but, 
 im easy to drop a couple of tear.
shitto
 what hell makin my life like this.
 im so dissapointed.
 tell me what and why.
 so hate me.? 
u can but i cant.
life is the harder one.
we didnt aspect too much.
T_T



tenkiu moshi moshi :))

Wednesday, August 17, 2011

ergh gilaa!

geram gile..semalam aku main tukar tukar template.
then, tadi aku tengok xde blog yang aku folow.ppffft!

im sorry ye blogger.will follow back..
^_^


tenkiu moshi moshi :))

Sunday, August 14, 2011

saya suka online shopping

as im blogwalking this night suddenly, aku jumpe giveaway yang memang sangatlah dahsat hadiahnye. memang berbaloi tahap lapanbelas. but, pemenang bukan lah random ye..korang tawu tak GAni dari siapa. tada.....


gempak tak gempak tak.? gempak kan.?so kalo nak tawu lebih lanjut dan mendalam, sila klik link diatas itu yea.
ok, aku nak cita sikit asal suka online shopping ni even kedai merata ceruk korang boleh jumpa.terutamanya kat belah belah KL sana tu dengan adanya uptown  yang jam dua tiga pagi orang barang. huh, buat ape nak susah susah kan.?

@ aku suke sebab barang yang dijual murah tetapi CANTIK..aku paling suke beli baju..becoz senang nak tengok yang mana berkenan. aku tak kata kat kedai tu susah., tapi kadang kadang cantik tapi harga, phewww untuk student macam aku yang xde pendapatan rase nak pengsan.^_^..biasala, kedai ni nak bayar sewa lagi.macam macam lah kan.

@ aku boleh usya lama lama sampai aku puas hati..barang yang nak pakai mestila kena sesuai dengan kita kan. cuba tengok kat kedai, dia punya pekerja dok ikut kita ke hulu ke hilir sampai naik rimas nak usya lama lama.

@ then bila bila masa pun aku boleh membeli belah. tengah mlam pun, just put the comment and isi order form so esok tuan butik mesti akan reply kan. xkire la, kalo baru celik mata terus nak menghadap laptop pun korang dah boleh bershopping macam macam barang.

@ save energy, sebab apa.?xpayah nak berjalan sampai ketaq lutut, tambah bulan posa camni.fuhh, penat oi,,,penat.korang perlu kuar untuk bank in je kan sekaligus jimat masa tambah tambah for student u yang mmg busy je memanjang. haih, budak kos kos kritikal apatah lagi.contah kat sini, aku penah jugak beli perfume online hari dia cakap dah anta, tup tup esok dah dapat barang.express ohh.. so, online shopping is the best.

@ the quality is so important. kalo online kite boleh tanya macam macam kat owner sampai dia naik menyampah dengan kita. HAHA. tapi mostly owner mmg sporting belaka and kita as the customer yang selalu guna prinsip customer is always right jagn la nak mengada cerewet sana sini.* maaf kerana lari topik sebentar (: ,kalau kat kedai taukeh kadang kadang xde kan. so only pekerja dia je yang manage. korang taw la, ada sesetengah bukan nye tawu sangat.lastly, kita salah beli kita yang merana. duit terbang barang xboleh guna.rugi kan kan.?

kadang kadang ada jugak orang menipu. cakap je jual barang, bila dah order , duit dah bayar tapi barang xsmpai..so.you need to be alert ye..yang aku penah dengar ada satu peniaga yang jual contact lens, customer marah marah sebab barang xsmpai. tapi nak wat macam mana. nak dapt balik duit. memang kirim salam jelah kan tipah..

so,adela sedikit tips yang aku rasa berguna walaupun sikit je.

~ korang pergi menyemak jadi stalker kat wall dia sekejap. usya usya comment orang. example, kalo ade yang comment " thanks kak, barang dah sampai. cantik sangat" so itu salah satu prove la memang owner dah anta barang.kan.? atceli nak cakap tengok feedback customer lain okeyh.

~ jagan lupa mintak no telefon dia. maklumla kadang kadang benda remeh ni kita lupa. nak berhubung guna fb je, karang FB dia dah deactive korang nak cari dia kat mana, susah kan. so the better if e got a phone number.

~ lastly, pastikan korang dapat tracking number yang betul if guna pos laju tuh. buakn ape, in one case, customer ce dekat pejabat pos tracking number xezist ponn.walaweh, kena tipu lah tuu..



maaf kerana terpaksa membesarkan tulisan ini. aku kesian dengan kak butikpink sampai mata dia dah jadi macam -----> @_@ .maaf kakak comel saye baca ini di status FB. hehe (:

oh ya.lupa pulak,meh sini nak tunjuk penaja yang gempak yang boleh buat korang pitam sekejap.



Shawls & Inners by butikpinkku

Kaen Pasang by Butik MyRania

Baby apparel & Cosmetics by LovelyOne Shop

Tudung Denim by Mazniza Othman's Shop

Lens dan Handbag by Bifa's Collection


Lovely Clutch by Islamio Paradise
MAC Cosmetics by Styleholic Chick




Pin Comel by Kitty Shawl

Accessories by Midfashion Shop

Accessories by NURWIYAH COLLECTION
so, nak tag rakan rakan blogger ye..



ok.done.selamat bershopping online sume.nites.ADIOS!



tenkiu moshi moshi :))

Saturday, August 13, 2011

dah bertunang (:

 salam. terkejut tak kalo dah cakap aku dah bertunang.?umo dah cukup.. sape ye yang datang meminang tuu..i know mesti korang nak tnya kan.? jeng jeng jeng...im just joking, aku muda lagi ok. nak betunang, haih lambat la lagi. so, ape kaitan denagn bertunang.?

thanks to google

just to share bout some fact :

# komitmen semasa pertunangan. perlu ke.?
ok.jawapannya ADA tetapi amatlah sedikit
1.example, laki tu xperlu nak bagi nafkah or what so ever then wanita tu pun tak wajib taat atau minta izin kepada tunang dia kalo dia nak ke mana mana.

*sekarang ni, mostly kalo kite tengok pakwe pakwe pun dah macam laki.awek nak ke sana sini kena tanya dulu.mmg kena taat abes la..tapi, ce tanya dia betul ke dia nak kawin dengan kita kan..
please take note : certain saje ye xsemua pun

2. lelaki tu pulak xpayah la nak beli rumah awal awal kat tunang dia. sebab memang tak wajib pun, bukan tanggungan dia. tapi kalo dah banyak duit sangat em suka hatilah nak buat apa.then, if dia beli jugak tunang dia xwajib kemas umah tu.

* simpan jela duit tu, t dah kawin boleh beli kan..mane la tawu tetiba kan ada something happen.kite xtawu, kite hanya merancang.:)

3. tetapi wanita wanita kamu perlulah ingat, dah bertunang kena la setia. kalo x kenapa nak bertunang.laki pun sama. dah ada tunang jagn la dok mengada nak date pompuan lain lak. memang nak makan tangan laki macam tu.

*asal aku macam marah je ni.? keliru.
please take note : yelaatceli laki gn pempuan kadang sama je. ade laki yang curang and ade jugak pempuan yang curang. so tepuk dada tanyalah diri.

4. lastly, kaum pompuan ni kalo dah bertunang, sila reject pinangan yang lain ok. kecuali, kalo la korang dah putus tunang secara rasminya.

* siasat dulu sblom mminang kalo2 empunya badan dah berpunya ke belum. kalo x abis la pinangan korang kena tolak.

akhir kata, saya menulis melalui pembacaan saya, tidak ada kena mengena dengan yang masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia.chill sume ye. happy sunday!


tenkiu moshi moshi :))

#3 GIVEAWAY SIMPLE : DOMO ITU MILIKKU


evenin, hi korang.ok, sejak kebelakangan ni aku xde modal nak tulis ape.urgh..join giveaway ni..leh dpat DOME chomell.hihi..

camne nak dapat ni.? tekan sini ye..im DONE pun..senang kan, only take a few second.phewww...!

tenkiu moshi moshi :))

Friday, August 12, 2011

euww asal tembam sangat ni.?

Assalamualaikum.  buad ape tu.? aku baru abis tengok cite tahajjud cinta yang xdela nak berapa besh sgt. tapi aku layan sebab bosan. urgh..bosan! so, ape kena mengena dengan tembam. guys, aku la tuu..alamak. asal dengan aku.?


okeyh, for ur info.aku ni xdela besa mana..kawan cakap aku ni kurus je..tapi kan, tapi..muke aku ni terlebih lemak. aku makan je naik kat muka..tensen tensen..korang nak tawu tak, kenapa orang kurus tapi muka diorang chubby semacam je.


ok, 


1. sebab korang yang asalnye besar tetibe diet jadi kurus. atceli kurus kat badan je tapi muke x..*aku xckap semua, tapi yang certain nye la..
2. cara tidur korang yang atceli salah.
3.suka ketawa *mean kalo kerap sangat.    p/s :patutla aku tengok pipi aku dah macam ikan buntal.:D muahahaha
4. pemakanan pun same ok..terutama yang mengandungi encik lemak yang overdose.
5. suke tido lepas makan. * selalunye lepas berbuka la kan. tapi aku x.hehe

so,ape orang orang macam aku ni nak buat..dun worry ea blogger blogger di luar sana, ade caranya. aku pun tengah mencuba.  


  • korang muncungkan  mulut macam nak cium orang. pastikan muncung betoi betoi taw. then, korang lipatkan bibir di bahagian bawah ke bahagian atas. korang repeatla 20 times. kalo rase sakit kat rahang korang boley benti dulu, karang jadi pape susah pulak. xpun instead of lipatkan bibir bawah ke atas korang boleh nganga je mulut luas luas.
  •  korang juge sebut je A,E, I, O, U banyak kali.. 
 ateli banyak lagi cara, so korang taw kan. mr,google know everything..bhahaha:D  dont forget to try okey. in one forum, ade kakak sorang tu kata dia buat menjadi. woo..besh lah kan klu jadi. tapi, for a good result, of course we need HARD WORK kan korang.?




encik pakwe yang dirindu...t jgn terkejut bile encik tengok saye dah kurus di pipi..hihi..*i miss u laaa..:) 
tetibe je kan..ok .FINE.
tenkiu moshi moshi :))

Jom tambahkan FOLLOWER!


salam korang. good evvening. korang.jom join segmen. rajin tak.?



just klik SINI, dan anda akan ke halaman empunya blog. senang je kan..jom join.!



 lalalala..:)
tenkiu moshi moshi :))

Tuesday, August 9, 2011

happiness, the day i was born:)

hi,, today is my birthday.:)) hahaha. xmalu pulak bagi tawu. ok, nak tawu x..? my boyfie forgot to wish me..OMG..hes late.! ape la syg ni..ish ish..T_T..

xpela. yang penting dia da wish kan.. em, hari ini jugak pergi buat lesen..dapat pon on the spot. cepat kan.?

tengok tarikh tuu..jagan jeles taw korang.:D

wee..beleive or not..i can drive now..petang tadi aku jadi tukang masak, tapi kat pasar ramadan je..bukan ape..aku malas nak masak.hahaha.teruk kan.?thats me :D

then, tetibe aku terasa nak buat pancake.. yela,daripada orang lain rajin buat doodle yg comell tuh, baik aku masak, boleh makan..* maaf statement untuk menunjukkan tahap kelaparan dibulan pose.:p, atceli,.aku kalo kehendak aku mmg aku rajen cikit..XD so, aku ponn google la resepi.. senang je..

bahan2 for pancake :

    1 cawan tepung

2 sudu besar gula

2 sudu kecil soda bikarbonat

2 sudu besar marjerin (dicairkan terlebih dahulu)

1 cawan susu segar

1 biji telur

cara- cara nak buat :

korang gaul tepung, soda and gula dalam satu bekas.. then satu bekas lagi campur marjerin, susu dan telur tu..then, pelan pelan tuang campuran marjerin tadi dalam tepung. so, kacau la sampai korang puas hati.


pehal ntah marjerin aku ketul ketul. aku rase sbb aku cmpur terus susu dari freeze dalam marjerin yg panas..ah, lantak lah kau nak ketul ketul ke ape.. so then, aku pun panasla kuali, atau orang kat tempat aku panggil rinjing.weird x.? warga KL mungkin kot tapi bukan perak. *bangga sat dengan perak.

so aku pun tuang la adunan tadi. korang jgan lupa letak minyak ckit. nnti melekat pulak..kan.atas dasar kali petama buat benda ni, aku pun xtawu la api kena besar ke, sederhana ke, kecik ke..so, ini lah hasil yang petama 
sangat buruk dan hangit
ape la kan..api terlajak besar.encik boypren jgan cancel pulak bila tengok ni.muahahaha:D
  i tried for the second time ( dlm hati mintak mintak la jadi )..


and the result was 



jadi kan..so. korang pun boleh cuba kat umah...


phewww..siap jugak aku buat. i put golden syrup untuk mmaniskan lagi. nak makan dengan madu or jem pun xsalah. asal korang suka. and really sory becoz i just use handphone camera. the quality is not soo good. sorry ^_^

ok,sampai sine je taw. nak call encik boypren sebab dia dah lama tunggu..panggilan kan PERCUMA.. so, guna la celcom, berbaloi baloi.hehehe

nites all:)))))




tenkiu moshi moshi :))

Monday, August 8, 2011

ramadhan, im the lucky one

just to ask is it you know what my entry gonna be rite. ofcos to tell bout my JPJ this morning. Alhamdulillah, LULUS. so, im really heppy, but before that i had nazar first. ape dia.? em xleh nak citer la..rahsia okey.!


mmg la da dpat lesen, tapi kan bawak cm hmpeh..:P then nak tawu dak.? mula mula nak jalan dah lupe nak turun handbrake. ish nenek betul. oh ya, forgot to tell, en JPJ nye name ahmad shahrir. lucky hes not the cerewet one.

before test tu, ade la sembang gn sorang kakak.
kakak : depa cakap ade jpj 2 yg rambut cacak cacak tuu mmg cerewet gila..

me : yeke takut gile

then, aku dapat yang rambut cacak cacak tu.huh, berdebar debar.:D OMG!! tapi aku diam, dia pun diam. dia pn tgok jam sebab aku bawak slow gilaa, ..hahaha.xpela, asal u bagi i lulus.yea :)

huh, ignore my innocent face and also my black kuku after wearing inai  :D i thought my nail gonna be red but *sigh..whatever..em, today my adik birthday follow my birthday tomorrow.so, just buy a simple cake..not secret recipe becoz some said that its not HALAL. i do no how true that fact.



ok, thats all i want to write. thanks :D

last word : what u guys gonna feel when your boyfriend is not the first one wish u happy birthday.?




tenkiu moshi moshi :))

Segment Nak Kumpul Link

saalam.. ish bosan gile.. so join segmen dulu, t baru buat entry..hehehe.
abang/ pakcik z (aku pun xtaw nak paggil ape )  p/s :jangan mara...:D yang buat segmen ni..
 just click name tu yer..




sementara owner blog ni rajin nak terjah blog korang, ape salahnye korang buat entry pastuh paste je kat comment dia.easy kan kan. so..cepat la join...

kata kata akhir : sila lah datang ke blog saye 

tenkiu moshi moshi :))

Sunday, August 7, 2011

wa, cuak cuak.hidup xtenang.!

salam.hi,,hello blogger guys n gurls. hepi n ceria sllu okeh..heee..macam DJ kan, but not at all..what im writing bout.?huh..scary...T_T.. tomorrow i gonna have JPJ test. i repeat JPJ. u know how i feel. freakin !!! *gulp.. still my saliva cant flow smootly.euwww :D

nampaknye macam da xboleh tido..im not an excellent driver, soguess what.? my nervous will broke up all my blood capillary, wow,, too hyperbola. but during my spm lever, i really love BM ok, sampai nak jadi pakar bahasa taw.aww. exellent kan.berangan nak keje kat dewan bahasa. tup tup, i had the best choice. once again THANKYOU ALLAH :)

dah melalut, patut tido awal,,xpela xpela.. dont forget ; 
ALLAHHUMMA YASSIR WALA TUASSIR.
 doa permudah urusan..nites.

pray for me, for a good day, tomorrow and tomorrow :D

tenkiu moshi moshi :))

Friday, August 5, 2011

ganasnye wanita hari ini

selamat pagi ..em, tadi aku bace metro.isteri belasah suami.? haape ni.zaman ape ni..ish ish ish, xdpat aku bygkan, dah la curang pastu suke hati je derhaka kat suami..

ok.even aku xkawin lagi, tapi kite dapat tengok and nilai sendiri..dunia dah macam terbalik. ya Allah, takutnya aku untuk menghadapi masa akan datang..tetibe insaf di bulan puasa ni..heee . bukan ape, sangat geram bila dah baca artikel ni..

untuk cerita penuh sila lah beli metro ye..huehuehue :D
tenkiu moshi moshi :))

Firdaus Life : Seminggu 100 Follower Kembali

guys, hi.:) this day is a bored day..why.? becoz im soo soo boring. im not working, no activity to do. huhh..*sigh

ok, what ever i gonna tell u, please read..hhaha :D

ok, xde pape pun, ni ha, tadi, baru je jap tadi, aku g belog walking meredah masuk sana sini jadi stalker, usya itu dan ini and at last,,. aku jumpa, ini..sroll ke bawah ye..( nak menyusahkan sekejap,) :P


...

...


...


....


.....


....


senag je..korang pon bole join ape. just klik ini (firdaus ) korang akan terus ke alam yang lain. ha ape tu.. ok, bukan alam bunian, ghaib or what so ever.. i mean korang leh baa sendirik la kan..triple times easy,. tapi kan,, penyertaan only  for 200 blogger okeh, i repeat, 200 ONLY. so, join la ek..faster.. faster..:D



tenkiu moshi moshi :))

Tuesday, August 2, 2011

MARI MENAMBAH FOLLOWER BERSAMA HANNAH TOTS

assalamualaikum salam ramadhan.boring boring. ape kite nak buad.? join segmen la..lalalalala.
comel kan kan baby dibawah tuu.. ok segmen ini adelah oleh sis hannah .just left klik nama tuh taw taw..



 meh la folow saye..bhahahaha :D
tenkiu moshi moshi :))

Sunday, July 31, 2011

Saya Nak Doodles !!!

nak nak join giveaway pagi2 ni..:)) ownernye adelah cik inaS..


untuk maklumat lanjutan, pegi je ke blog inas tu ye..:))
so, saye nak tag kawan kawan utk dpt doodle free.hoho..korang sila sila le...moh le kite



omm





done:))




tenkiu moshi moshi :))

meriahnye

amboi, baru nak puasa bagai nak raya dah aku tengok. fuh fuh fuh... mmg meriah sungguh. aku pegi mall, penuh dengan orang ramai. maklumle, beli makanan nak masak sahur. yeyey... esok puasa..aku pun seronok jugak. sebab ape,?dapat jugak berpuasa kat umah tahun ni..:))

hmm hari ni, mcm2 jadi,. aku blaja kete. yang paling xleh blah, kucing aku yang nama mimi tuh,
sila rujuk gambar : hehehehe

walaupun xcomel macam kucing korang, tapi aku sayangs..:D





aku xtawu nape kucing ni berani gile panjat pokok kelapa yang memang tinggi kat tepi umah aku sebab nak tangkap burung. aish, nasib aku x call bomba je, bukan ape, aku takut, t dia nak turun xpandai, alamat nye patah riuk la sane sini.. of cos aku sayang gile gila kat my cat. and luckily, pandai jugak dia turun :)) dah name pun kucing kan, kalo xde ability hdup mmg peliks la kan..

bercakap pasal ability hidup, em aku xkata aku ni bole buat semua benda. tapi kdang2 aku tengok budak budak pandai tapi benda simple pun diorang da xleh nak solve..aku bukan nak kata sapa sapa, aku pun insan biasa, im not miss. perfect. tapi tulah..setiap orang ada kelebihan masing masing. ape aku nak cakap ni.? xpela, korang bace tafsir sendiri.hihihi :D

nyway, b4 i end..salam ramadhan. tingkatkan amalan kurangkan benda benda xpaedah. semoga ramadhan kali ni penuh keberkatann..AMINNN .

oke lupa nak cakap aku cuak gile jpj test dah xlama. hoho.. mmg gila kalo dapat encik jpj yang banyak songeh.grrr..semoga bulan bulan pose ni, diorang baik hati, so..aku pun lulus senang hati.hehehe.*berangan je.
tenkiu moshi moshi :))

Thursday, July 28, 2011

harap maaf

ok. nak mintak maaf kerana blog ini 

sedang DIBAIKPULIH

 saya ulangi dibaiki DIBAIKPULIH ;)

tenkiu moshi moshi :))

SEGMEN MENAMBAH FOLLOWER: Saya Blogger Wanita

assalamualaikum..hai ape khabar wanita wanita di luar sane tuu..xkira tua ke, muda ke, kanak kanak pun xpe asalkan korunk punye surat beranak tertulis wanita ye,..ok lah, korunk semua xpayah susah susah hati ye, senang je . untuk maklumat lanjutan, korunk boleh ke link inih ye melalui sawang sawang media massa.:) huehuehue. :D


!                                                                             LUNA LANUN !

em, tuu banner tuu...pegi la kat belog die..ok, support blogger!

tenkiu moshi moshi :))

Tuesday, July 26, 2011

BEN ASHAARI AJAK JOIN BLOGLIST BLOGGER BARU

Santai Bersama BEN ASHAARI


moh le ramai ramai :))
tenkiu moshi moshi :))

Friday, July 22, 2011

SEGMEN MARI MENAMBAH FOLLOWER

hi peeps.!! oke..nak tambah kawan and follower.?
!                                                                             LUNA LANUN !
luna lanun
just klik the caption below this picture okeh.:))

em korang ,sile sila lah join :) due date emmm 25 june! xlama dah okies. so ape lagi tunggu ^_^
tenkiu moshi moshi :))

Thursday, July 21, 2011

Saya/Aku/I join Contest The Best Picture of Me :)

hye..em mmg bosan hari jumaat ni kan..makan.?kenyang dah..em so aku pun jalan jalan blogwalking. atleast ade kawan baru kan.? then aku jumpeblog ni..engkusofea than, korang tawu ape.?dia ade buat contest.. plish click to join okeh..tapi korang taw x bile due date dia.?em today kott.LOL.. asal la aku ni lambat sangat..




 http://engkusofea.blogspot.com/2011/06/contest-sulung-sofea-ada-orang-nak-join.html
guys..aku letak gmbar ni jer.?ok dak.? em xpe xpo biar cik sofea ni yang judges oke. korang jagn nk mandai mandai..huehuehue...*gelak bajet sopan.:D



kenapa ambik gmbar ni. hang xda gmbar lain dah ke.? kata aku sendiri .HAHA..nyway, nape la ye.?sebab aku suka laa,,lalalalala.. ok out of topic! gambar ni mase maksu aku kawin. sebab tu laa aku nmpak ayu je kan. gmbar ni aku sayang sangat sebab ni la first time aku dapat berpoya poya dengan DSLR tuu. ngek je kan. sori..kite xharap sangat harap sikit je menang pun becoz kite lambat dah join..ok thats the gadjet that i really dream on. bile la aku nak beli ni.tggu elaun la. e

oke.. bnyak dah merepeknye.. so, nak tag kawan kawan kite..




im done..GL :D




tenkiu moshi moshi :))

Monday, July 18, 2011

layanzz

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…


*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan


reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

kembali ke *)





tenkiu moshi moshi :))

Friday, July 15, 2011

ALHAMDULILLAH, rezeki.:))

korang kemarin aku cakap pasal upu kan..then off course la aku dak cekk..Alhamdulillah, aku dapat first choice.suka.?mestila suka..

alahai kecik nye..xpelah..tapi, kenape farmasi dan bukannye medic?.. first of ol aku mintak je medic but its my 5th choice becoz mmg aku xminat langsung..then 5 tahun, lame tuh...alasan ni macam xmunasabah kan.? tpi seriously aku xnak. belum lagi style blaja dia.mmg xtido la mengikut yang org cita.. aku xkata farmasi ni macam kacang goreng..tapi, itulah aku minat kott..em mak aku macam kecewa je aku tengok..anak dia nnt bukanlah dokter :( mama, its the best for me.

memanglah bile tengok orang post, wah medic..medic n medic..cemburu ker.?em xdala sangat..i feel proud becoz my frend is a doctor wanna be :)) xpela, xkan semua orang nak jadi dokter kan.? sape nanti nak buat ubat kalau bukan aku.? hahahahahaha :D

ok lah, rezeki masing masing kan..semoga aku ni lagi rajin blaja.:) luckily i have meet my future rommie :))xdela sorang sorang kan.?

i want to be PHARMACIST oke.

the lucky one is, aku dapat u lama aku balik..seronok la. umah mak cik aku dekat dekat belaka.huihuihui..
but, the unlucky one is pendaftaran in on 4th september..ce kira bapa hari ja aku dapat raya. :((


semalam pun aku g blaja drive..weh, aku bawak kereta kat jalan raya der...*bangga sat. hahahahaha. seronok kot. :)
sekian baibaibai.

tenkiu moshi moshi :))

Thursday, July 14, 2011

oke, ready for tomorrow..

hai hai hai!. tnyelah budak budak spm batch 2009.. sume dah tawu esok upu kuar.. subhanallah. takut dan risau nya bukan kepalang..Allah dah menjanjikan yang terbaik. so aku harap aku redha..i dont want to cry anymore. teringat balik bile result aku teruk hari tu..sedu sedu ak nges..;( nmpak sgt aku ni lemah..tbahkan lah hati aku..insyaAllah.:))

next story,
today i got phone fro k.long..dari tepat aku daftr lesen la. okeh tomorrow u can start training.:) wuhuuuu..g aku dah lama tggu nak training. kesian kann.org lain dah lama dapat lesen aku baru gegeh nak ambik..ah, xpelah. so tomorrow i'll start practising, driving .? cant imaging how i do that tomorrw..

xpe xpe..bace doa dulu oke yang penting :))

jadual practice :

    15/7  - 10-12 pg
    22/7 -  5- 7 ptg
    29/7 - 3-7 ptg
 ( hat ni paling lama la kottt)
    5/8 - 3-5 ptg 
(sekali bulan puasa da..)

then aku dijangka test 19/8 still in ramadhan. bulan yang pnuh dengan keberkatan. tarikh ni xtentu lagi sebab kena tengok la dulu tahap pro aku..huihuihui..ok la, all the best for me and also to all my frends..we plan, but Allah plan is the best..
tenkiu moshi moshi :))

Friday, July 8, 2011

seriosly lambat je update.cite da basi :D

aku nak cite..rabu tadi punye hal..skrg da jumaat kan..lambat derr..wateva lah.. time ni tetibe mood aku rase nak tulis2..ok aku akn cover uo utk 3 hari story. xdela pnjg mana pun..

em..rabu..kite kan dah baek balik..so, kite g dating leww..huihuihui...g taiping sentral panggung pling dekat gn umah. em igt xnak tengok wayang. aku baru je dwld trnsformer malam tuh..tapi xtgok pn.. so kitorg decide nak tgok wayg lak. 11 hengget melayang,, weee dalam hati aku ish makn ponn sedap. xpe dah beli, aku teman dia pegi pejabat pos.. pulak dah...aku folow jer.then perut mula la nk bunyik bagai..jom makan..lapar!

oke..kitorang p makan kat pelita.nasi lauk ayam.yummy :)) em tggu wayang pas makan sebb wayag 2.45 kitorg abis makn awal.so tgu2 kitorang oun snap2 pic..ambik vedio..sory la, pic xupload pn. ini pn dicuri di profil cyg saye..hahahah *gedik syies..:D



sori le ni bkn dslr cuma 3.2 mp punya kemera..nmpak terserlah lah kekelabuannya..hehe. merepek je.ok cte tu mmg lama gila aku rasa smpai dua kali aku wat muka xmlu g toilet..lama lama ponn bosan gk. aku tengok sekali lagi tu boleh tahn la dalam 1 jam stgh cm2. mmm mmg tensen derr..GRRRR..

xpa xpa..abis tu kami p melantak lagi..em mmg dah lama dia ajak aku makn yong tau fu. kali ni dapat jugk..sedappp sgt. thanks cyg..<3 saranghae.:)) tetibe je. sja nk tnjuk rmantik cket.bhahaha.. ( berhambur ketawa ) cheey skema gilo do.

semalam xde pape sgt.o9 kat KFC. ah rase terkilan sebab lupa nk web cam....cmne leh lupaa ni.? tnya diri sendiri sat.. hari ni dia balik leww..OMG..awak jauuuuuhhh.. cmne klu rindu,? tskk tskkk...sedu sedu..ok lah just one thing u need to remember, stay with me forever yea laling..hahahaa :D buweeek!

ok siyes im heppy when hes in my side. safe n secure. lebih kurang gitu lah.. take care.:)) 

oh ye, pasal aku pulak, lesen L xdapt lagi. UPU dah nak kuar. duit dah kopak. WARRGGGGGHH..extreme ni.oxigen tolon..*-*
 baibaibai..


tenkiu moshi moshi :))

Tuesday, July 5, 2011

challenge : day 2

ok. early in the morning aku dapt da mseg.. mcm bese la..aku pn mamai mamai lagi xsedar.. xpe. aku abaikan jer..till 3 msg dia kata nak jumpa. em aku ok je..padahal mmg aku nak pn..hahaha.. *gataii... then aku lupa, bapak aku da guna motor derr..aku nak kuar naik ape.? kete.? sori de. aku baru ada L ok. tu pn xsiap lagi.justr ku bru finish 6 hours kursus..

so, aku lapar..siot lapar.. awak tolong beli makann eh.. dia mau la..ok. last last makan kat umah aku je..kat umah pon sodap. tambah pulak kenyang kot.maklum ler makan sambil tengok pakwe kenyang nasik 50 persen yang separuh lagi paham paham ler..hehehe.:)

ok pas makn kitorang o9 sat sebab dia kena p ambik adik kul 1..xpelah.. bai bai awak.im hepy today.:) ok chalenge tamat hari ni. xmo dah gadoh2..okeyhhh..bubye :)
tenkiu moshi moshi :))

Monday, July 4, 2011

challenge : day 1

em perlu ke nak citer semua orang.? xkot ni peribadi.. tapi bukan ade yang bace. maklumlah, aku x fofular ponn..okeh. behenti merepek.
konon nyerr,
aku azam xnak meseg..ok fine lah..ish xsmpai ati lak..derrr..lemah lemah.! wateve, aku meseg..aku taw dia nk ignore. ok ignore lah. so wat kau belagak xnak jumpe..xpe awak..xpe..:( sedih nagis2 jap..:(( aku leh sabarr lagi.. second time ajak g pekan hari. no way he ignore,.derr spe xsakit hati.

sori la..aku nak pujuk. tapi kau sombong.!

wth aku mmg bnyak problem.terserah.. nak aku jadik perigi cari timba. mmg no way lah. ade kau kesah. nmpak mcm xde pon. kau tengah mimpi indah. xpeje xde yg dodoi.

amboih, sonang eh edop ekau. buu.:(

tu tadi dalam pukui 11, skrg dah xmarah punn..wat ape kasi kedut kedut muke karang tumbuh pulak makhluk asing yang xpatut..xmau xmau.
tiba tiba jiwang ( sat ja).
awak nak taw x. saye kan, saaaaaaaaaaaaaaaayang  sgt2 kat awak..just 4days b4 u balik sane. nak jumpa nk jumpa..:(

ok. sy taw awk pn xkn bce bende merpk ni..xpe xpe..hak awak.. i do no how much u hate me..once again i sayg u ok..

td aku ckap dah bgn tido lupe terus aku......derr ni minah senget mana punya ayat.. bukan apa masa 2 gram de..geram.:O dah dah..tunggu esok. bersambung la. aku pn dah nak tido. bai bai.

awak saye geram tapi saye sayang :)

tenkiu moshi moshi :))

Tuesday, June 28, 2011

nk luahkan kemana.?

em dua tiga hari ni..semua xkna.rindu..gle punya rindu..awak..sampainya hatimu.. isk..isk..sabo jelah..bole sabar ke.? lama mana.? tengok jelah.. hati ni xbesar mna.. sedih.ngis.? jgan citer la bnyak mana.. mungkinkan suratan atau kebetulan..eceeh..hati tgah sedih.. kecewa apatah lagi.masihkan ada sinar yang diharap bertandang. semoga cinta itu milik kita selamanya..:)
tenkiu moshi moshi :))

Friday, June 24, 2011

final maharaja lawak

aku tau hari ni ade maharaja lawak final..aku nk tengok..tpi xde astro..aku nk g kedai makan..haish aku ni pmpuan kott..nmpaknye esok tgk u tube jela..sblm ni pn aku tgok kat c2 jugak..em sape menang.?jozan jambu.?sepah ke.?nabil cm xje..ni pndpt aku..em...dah2..nk tulis ni je.:)
tenkiu moshi moshi :))

Wednesday, June 22, 2011

bosan weyh..

kelip kelip kusangka api.jika api mana asapnya..muahhaha..mengarut je..bcoz what.?.em da xtwu na buat ape..nk kuar..boring..tapi xde yg nk teman..just on9 plying facebook game..then tadi i read fatin liyana's blog..guess what.? em mmg korg tawu kan her blog is really interesting..i loike it..:) and i da started to angan2 nak jadi macam fatin liyana..shes gojess doc!!

and tadi cube bukak online shopping..xtahu la..leh pecaye ke.?? tapi macam best je..this week so many thing happen...i da dftar lesen..:) this saturday kursus...em tapi mmg xreti bawak kete langsung..cmne.?cm2 jela..xtawu la..em nk kuar..nk kuar. nk kuar..awak ni tman la...:(

cmni la bila da bosan..nk tdo xgntk.mcm2 kan..ok dah.bai2..:p
tenkiu moshi moshi :))

Saturday, June 4, 2011

i was dumped!

gosh.!
i felt really dissappointed that i never realize that he could make myself cmni..waaa...penat aku jaga hang..hang main tinggai aku mcm tuu jer.? WTH..

awat dia leh smapi dump aku..ingat aku ni basikal cabok ka.? geram snagt aih...xpala..aku leh cari yang baru.lagi bagooss dari lu taw dak..muahahaha (gelak jahat )

okee..dah abis drama..seriously laki ni yang buang aku .nak ckap s*** bolee?..hahahaha..menagrut je,..

saya was dump !

bolee tgok sendirik kan kan.? 

tetibe seronok main game fesbuk ni....tapi xpe..u dump me, i find other..hehehe..and xlama pas2 i got new one..awww..!!


tetibe je...ade orang datang melamar..muahaha..macam x percaya..awak kat sana tuu jangan jelez okeyh.!!


saya nak cakap
 saye rindu awak kat sanee tu..
 awak yang jauh kat terengganu tuuu
awak kat sane tuu bile nak balik ye .?


oke awak..ily u banyak2..thanks for ur LOVE..awak kat sanee tu..saye tunggu..
tetibe bulu roma meremang baca ayat yang diri sendiri tulis..hehe..bukan nk jiwang tpi TERjiwang :)

ape pon xboleh.

she think : ur love is shining like sun, gliterring like a star, wide like a sky and 
nomatter what happen., 

PLEASE DONT TRY THIS AT HOME :)

HAHAHAHA
just joking..

continue

i LOVE u very strongggg..
(mengada sat.soriii..huahuahua)







tenkiu moshi moshi :))