Pages

Tuesday, August 9, 2011

happiness, the day i was born:)

hi,, today is my birthday.:)) hahaha. xmalu pulak bagi tawu. ok, nak tawu x..? my boyfie forgot to wish me..OMG..hes late.! ape la syg ni..ish ish..T_T..

xpela. yang penting dia da wish kan.. em, hari ini jugak pergi buat lesen..dapat pon on the spot. cepat kan.?

tengok tarikh tuu..jagan jeles taw korang.:D

wee..beleive or not..i can drive now..petang tadi aku jadi tukang masak, tapi kat pasar ramadan je..bukan ape..aku malas nak masak.hahaha.teruk kan.?thats me :D

then, tetibe aku terasa nak buat pancake.. yela,daripada orang lain rajin buat doodle yg comell tuh, baik aku masak, boleh makan..* maaf statement untuk menunjukkan tahap kelaparan dibulan pose.:p, atceli,.aku kalo kehendak aku mmg aku rajen cikit..XD so, aku ponn google la resepi.. senang je..

bahan2 for pancake :

    1 cawan tepung

2 sudu besar gula

2 sudu kecil soda bikarbonat

2 sudu besar marjerin (dicairkan terlebih dahulu)

1 cawan susu segar

1 biji telur

cara- cara nak buat :

korang gaul tepung, soda and gula dalam satu bekas.. then satu bekas lagi campur marjerin, susu dan telur tu..then, pelan pelan tuang campuran marjerin tadi dalam tepung. so, kacau la sampai korang puas hati.


pehal ntah marjerin aku ketul ketul. aku rase sbb aku cmpur terus susu dari freeze dalam marjerin yg panas..ah, lantak lah kau nak ketul ketul ke ape.. so then, aku pun panasla kuali, atau orang kat tempat aku panggil rinjing.weird x.? warga KL mungkin kot tapi bukan perak. *bangga sat dengan perak.

so aku pun tuang la adunan tadi. korang jgan lupa letak minyak ckit. nnti melekat pulak..kan.atas dasar kali petama buat benda ni, aku pun xtawu la api kena besar ke, sederhana ke, kecik ke..so, ini lah hasil yang petama 
sangat buruk dan hangit
ape la kan..api terlajak besar.encik boypren jgan cancel pulak bila tengok ni.muahahaha:D
  i tried for the second time ( dlm hati mintak mintak la jadi )..


and the result was 



jadi kan..so. korang pun boleh cuba kat umah...


phewww..siap jugak aku buat. i put golden syrup untuk mmaniskan lagi. nak makan dengan madu or jem pun xsalah. asal korang suka. and really sory becoz i just use handphone camera. the quality is not soo good. sorry ^_^

ok,sampai sine je taw. nak call encik boypren sebab dia dah lama tunggu..panggilan kan PERCUMA.. so, guna la celcom, berbaloi baloi.hehehe

nites all:)))))




tenkiu moshi moshi :))

4 comments:

nurulanatimahirah said...

waahhh , sedapnya pancake tu ! hehehe . happy birthday siti :)

♥cik siti♥ said...

thanks ana.:))) cuba la buat nanti..hehehe

Ummi said...

hepi bufday :D

♥cik siti♥ said...

thnks ummi...:))